Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Dumnezeu Tatal

Novena la Dumnezeu Tatal

NOVENA IN CINSTEA TATALUI  CERESC

In numele Tatalui si al Fiului al Sfantului Duh. Amin.

Parinte vesnic, adu-ti aminte de cuvintele fiului tau, Isus: ”Orice veti cere de la Tatal meu, in numele meu,  El va va da".  In numele lui Isus si in amintirea sangelui sau si a meritelor sale infinite, vin in fata ta cu umilinta, ca un sarac in fata bogatului, pentru a-ti cere un har.

Mai intai, iti multumesc in semn de recunostinta fata de tine, Parinte bun si milostiv, pentru ca m-ai creat si pastrat si ca ma ocrotesti in fiecare clipa a vietii mele.

Iti multumesc pentru darul Intruparii Fiului Tau Isus Cristos si al rascumpararii facute pentru mantuirea lumii prin moartea sa pe cruce.

Iti multumesc pentru sacramentele oranduite, izvoare datatoare de viata, mai ales pentru Taina Euharistiei si jertfa Sf. Liturghii prin care se continua jertfa nesangeroasa a lui Isus de pe cruce.

Iti multumesc pentru Biserica catolica si apostolica, pentru preotia oranduita, cu ajutorul carora eu pot sa calatoresc sigur in aceasta mare furtunoasa a vietii.

Iti multumesc pentru credinta, speranta si iubirea pe care le-ai sadit in mine si pentru invatamintele si exemplele lui Cristos, cuprinse in Evanghelie, care imi sunt calauza in viata.

(Se cere harul dorit)

Slava Tatalui...

Vesnice Parinte, iti multumesc pentru toate darurile pe care le-ai oferit Bisericii, tuturor popoarelor, tuturor sufletelor si mai ales mie; in numele lui Isus Cristos, binevoieste a-mi da noi haruri.

Parinte vesnic, iti multumesc pentru duhul umilintei si al caritatii, al evlaviei si al fervorii, al rabdarii si al generozitatii in iertarea ofenselor si al oricarui sentiment bun pe care le primesc din ascultarea Cuvantului tau, din sfaturile duhovnicului, prin meditatiile si lecturile spirituale, precum si pentru inspiratiile bune pe care mi le dai.

Iti multumesc ca m-ai pazit de atatea pericole trupesti si sufletesti si de multe ocazii de pacat.

Iti multumesc pentru chemarea mea si pentru harurile daruite spre a o putea urma.

Iti multumesc pentru raiul promis si pentru locul pe care mi l-ai pregatit, unde sper sa ajung prin meritele lui Isus Cristos si prin efortul meu de a fugi mereu de pacat; iti multumesc pentru ca m-ai eliberat de atatea ori de iad, unde as fi ajuns din cauza pacatelor mele, daca Fiul tau nu m-ar fi rascumparat.

Iti multumesc ca mi-ai dat ca mama cereasca pe scumpa Mama a Fiului tau, Fecioara Maria, intotdeauna miloasa si iubitoare fata de mine si ca ai inzestrat-o cu atatea privilegii, mai ales cu cel al zamislirii sale neprihanite, al ridicarii cu trupul si sufletul la cer si de a fi ales-o ca „Mijlocitoarea tuturor harurilor".

Iti multumesc ca mi l-ai dat pe Sfantul Iosif ca patron al unei morti bune, pe sfinti ca exemple de sfintenie, pe ingerul pazitor care sa ma povatuiasca si sa ma ocroteasca de orice rau.

Iti multumesc pentru toate devotiunile frumoase si necesare pe care Biserica le pune la dispozitia mea ca sa ma sfintesc, mai ales devotiunea la Inima Preasfanta a lui Isus si a Sfintei Euharistii, in cinstea Sfintei Fecioare Maria si a Sfantului Iosif, a tuturor sfintilor si a ingerilor.

Iti multumesc pentru exemplele bune pe care mi le-ai dat prin aproapele meu, cel care implineste vointa lui Dumnezeu fiind fratele, sora si mama lui Isus.

Iti sunt recunoscator ca m-ai inspirat sa fac din „aducerea de multumire" telul si calauza vietii mele spirituale.

Iti multumesc pentru binele pe care ai binevoit sa-l realizezi prin mine si marturisesc ca sunt uimit de faptul cum ti-ai aplecat privirile asupra mea, eu, o sarmana faptura.

Iti multumesc, inca de pe acum, pentru pedepsele purgatoriului pe care vei binevoi sa mi le scurtezi prin meritele lui Isus Cristos, ale Preacuratei Fecioare Maria, ale tuturor sfintilor si pentru sufragiile sufletelor bune pe care vei vrea sa mi le aplici, spre a intra cat mai repede in paradis.

Doamne Dumnezeule, Parinte bun si milostiv, in numele lui Cristos si pentru meritele sale, te implor, daruieste-mi harul pe care-l astept de la indurarea ta.

(Se cere harul dorit)

Slava Tatalui...

Vesnice Parinte, iti multumesc pentru toate darurile pe care le-ai oferit Bisericii, tuturor popoarelor, tuturor sufletelor si mai ales mie; in numele lui Isus Cristos, binevoieste a-mi da noi haruri.


Parinte vesnic, iti multumesc si pentru durerile, necazurile, bolile pe care le-ai permis in viata mea ca sa ma aseaman tot mai mult cu Cristos, care a zis: „Cine nu-si ia crucea si ma urmeaza nu poate sa fie ucenicul meu" (Lc 14,27).

Iti multumesc pentru cerul imens si stralucitor, care, in tacerea sa elocventa, „marturiseste slava ta": pentru soarele, izvor de lumina si caldura; pentru apa astamparatoare de sete; pentru florile care infrumuseteaza pamantul.

Iti multumesc pentru conditia sociala in care m-ai pus si pentru ca m-ai ajutat sa am cele necesare in viata.

Iti multumesc pentru harurile pe care le-am primit si pentru acelea despre care voi sti doar in cer.

Iti multumesc pentru toate binefacerile trupesti si sufletesti pe care le-ai impartit si le imparti inca rudelor, prietenilor, binefacatorilor mei si tuturor sufletelor de pe pamant, bune si rele, vrednice sau nevrednice, Bisericii catolice si tuturor fiilor ei, tarii mele si intregului glob pamantesc.

Aducand prinosul meu de multumire, te implor, in numele lui Cristos si pentru meritele sale, Doamne, Parinte bun si milostiv, sa-mi daruiesti harul pe care-l astept de la indurarea ta. Amin.

(Cere harul dorit)

Slava Tatalui

Vesnice Parinte, iti multumesc pentru toate darurile pe care le-ai oferit Bisericii, tuturor popoarelor, tuturor sufletelor si mai ales mie; in numele lui Isus Cristos, binevoieste a-mi da noi haruri.

RUGACIUNE DE INDREPTARE


Intr-o dupa amiaza din primavara anului 1916, la Fatima (Portugalia), trei copii recitau rozariul ingenuncheati in iarba, cand o rafala de vant i-a facut sa tresara... Au ridicat ochii si au vazut o lumina care cobora din cer; s-a apropiat de ei luand forma unui tanar de o frumusete supraomeneasca le-a spus: - Nu va temeti! Eu sunt tngerul Pacii. Rugati-va impreuna cu mine. ingenunchind, isi pleca fruntea pana la pamant, repetand de trei ori urmatoarea rugaciune:

Dumnezeul meu, eu cred in tine, te ador, nadajduiesc si te iubesc. Iti cer iertare pentru aceia care nu cred, nu te adora, nu nadajduiesc si nu te iubesc".

Rugaciune catre Tatal Ceresc

Parinte ceresc, cat este de dulce si placut a sti ca Tu esti Tatal meu, iar eu sunt fiul tau! Si cand sufletul meu se afla in intuneric iar crucea mea mai grea, atunci simt nevoia sa-ti repet: „Tata, cred in iubirea ta, ce pentru mine o ai".

Da, eu cred ca Tu esti Tatal meu, iar eu un fiu al tau, in fiecare clipa a vietii.

Cred ca ma iubesti cu iubire infinita si ca veghezi asupra mea zi si noapte si nici un fir de par de al meu nu cade fara voia ta.

Cred ca, Tu, fiind atotstiutor, stii mai bine decat mine ceea ce imi este folositor.

Cred ca, Tu, fiind atotputernic, poti scoate binele chiar si din rau.

Cred ca, Tu infinit de bun, faci ca totul sa serveasca spre folosul celor care te iubesc; si, de asemenea, fiind sub mainile care ma lovesc, sa sarut mana ta care ma vindeca.

Cred, dar mareste in mine credinta, speranta si dragostea. Invata-ma sa vad intotdeauna iubirea ta ca pe o calauza in orice eveniment al vietii.

Invata-ma sa ma abandonez in tine asa cum un copil se abandoneaza in bratele mamei sale, caci, Tu toate le stii si toate le vezi, Tu poti totul, Tu ma cunosti mai bine decat ma cunosc eu: fiindca Tu ma iubesti!

Parinte al meu, deoarece Tu vrei ca sa alergam mereu la tine, iata-ma, cu incredere cer, prin Isus si Maria... (cere harul dorit).

Pentru aceasta intentie, unindu-ma cu preasfintele lor Inimi, iti ofer toate rugaciunile, faptele,  jertfele, mortificarile mele si o mai mare fidelitate in indeplinirea datoriilor mele.

Te rog, da-mi lumina, harul si taria Duhului Sfant. Intareste-ma cu acest Duh in asa fel ca eu sa nu-l mai pierd niciodata, nici sa-l mai intristez sau sa-l fac sa-si piarda puterea in mine.

O, Isuse, deschide Inima ta si in ea pune si inima mea; si impreuna cu Inima Mariei ofer-o lui Dumnezeu, Tatal nostru! Da-mi, te rog, harul de care am nevoie.

Parinte ceresc, cheama-i la tine pe toti oamenii; lumea intreaga sa proclame bunatatea ta parinteasca si milostivirea ta divina!

Fii pentru mine un duios Tata si apara-ma, oriunde as fi, ca pe lumina ochilor tai. Fa ca eu sa fiu intotdeauna un fiu vrednic de tine; ai mila de mine!

Parinte ceresc, dulce speranta a sufletelor noastre, sa fii cunoscut, cinstit si iubit de toti oamenii!
Parinte ceresc, bunatate infinita, care se revarsa asupra tuturor popoarelor, sa fii cunoscut, cinstit si iubit de toti oamenii!
Parinte ceresc, roua binefacatoare a omenirii, sa fii cunoscut, cinstit si iubit de toti oamenii! Amin.

(Sr. Eugenia Ravasio)