Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Ioan Paul II - Var I

Novena la Sf. Ioan Paul II - Var I

Novenă la Sf. Ioan Paul al II-lea

Ziua I

Dumnezeule Tată, a mă întoarce la Tine este a regăsi Îndurarea Ta, acea iubire răbdătoare și milostivă care în Tine este nemărginită. Infinită este voința Ta de a ne ierta păcatele, căci de necuprins este jertfa Fiului Tău.
Îți mulțumim Doamne, căci pe martorul Tău neobosit și pe apostolul Mizericordiei Tale, pe Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, l-ai împodobit cu coroana slavei sfinților și ne-ai permis să ne bucurăm de mijlocirea lui în cer, iar pe mine …… ajută-mă să dobândesc harul pentru care cu încredere mă rog Ție. 

Ziua II

Dumnezeule Tată, în fața Bisericii prezentului mileniu se întinde un ocean imens de provocări venit din partea lumii moderne. Credincioșii Tăi, încredințându-și speranțele Lui Cristos, își doresc sa-L urmeze și să cunoască miracolul pescuirii bogate.
Ajută-i Te rog pe toți creștinii din această generație să ajungă la adâncurile adevărului, binelui și frumuseții. Fă din Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea patron al evanghelizării noi, iar mie prin mijlocirea sa, dăruiește-mi harul ……. pentru care cu umilință mă rog Ție.

Ziua III

Dumnezeule Tată, Fiul Tău ne-a iubit până la final și a rămas cu noi. Euharistia este poarta către cer, care ni se deschide de pe pământ. Fă ca acel “Amin” rostit de credincioși în fața Trupului și Sângelui lui Cristos să-i conducă la slujirea plina de milă și atenție îndreptată către cei aflați în nevoi.
Mărire Ție prin exemplul luminat al iubirii arătat de Sfântul Ioan Paul al II-lea, iar de vreme ce prin Euharistie se exprimă și se întărește comuniunea cu Biserica din cer a celor mântuiți, prin mijlocirea lui ajută-mă să dobândesc harul…….., pentru care cu încredere mă rog Ție.

Ziua IV

Dumnezeule Tată, Tu ești Iubire și Tu primul ne-ai înconjurat cu iubire. Pentru salvarea noastră Fiul Tău s-a făcut Om, și dezvăluind fraților și surorilor sale adevărul despre iubire, le-a permis să se înțeleagă pe sine și să descopere sensul propriei existențe.
Te rog ca Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, apărătorul neobosit al demnității umane, bun păstor, căutător de suflete rătăcite în haosul vieții și afundate în disperare, să devină patronul Patriei noastre, iar pe mine prin mijlocirea lui, dăruiește-mi harul …… pentru care cu umilință mă rog Ție.

Ziua V

Dumnezeule Tată, planul Tău etern de mântuire s-a împlinit atunci când Fiul Tău cel preaiubit a venit pe această lume prin intermediul Sfintei Familii. Înconjurat de iubirea Maicii Sale Fecioare Maria și grija credinciosului Iosif, a sfințit prin nașterea Sa fiecare familie omenească.
Îți încredințez familia mea și toate căminele, să dăinuiască în ele rugăciunea, iubirea curată, respectul pentru viață și sănătate și grija față de cei mici. Îl rog pe Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, Părintele nostru, să mijlocească pentru mine ca să mă întărești cu harul ……, pentru care cu umilință mă rog Ție.

Ziua VI

Dumnezeule Tată, mila Ta nemăsurată ne-a dăruit în persoana Papei de origine slavă un mare ocrotitor al Patriei noastre, Polonia. Chemarea lui de la poalele Vf. Giewont: „Sursum corda! Sus inimile!” încă ne mai amintește de necesitatea credinței în Crucea Lui Cristos.
Mă adresez Ție cu credință, ca prin ridicarea Papei Ioan Paul al II-lea la slavă altarelor să întărești Poporul nostru cu optimism creștin, iar mie să îmi dăruiești harul …… pentru care cu umilință mă rog Ție.

Ziua VII

Dumnezeule Tată, din tinerețe ne inviți pe căile noastre. Tinerii au în Fiul Tău un Maestru, care îi învață cum să dezvolte în sine un om nou prin răbdare și perseverență, cum să-și descopere chemarea, pentru a construi cu eficiență civilizația iubirii.
Mă rog Ție pentru tineri, ca să nu fie înrobiți de dorințe deșarte și să nu se lase mințiți de dragostea falsă. Fie ca Sfântul Ioan Paul al II-lea, care i-a căuta pe tineri și i-a îndrăgit reciproc, să fie modelul și patronul lor, iar eu prin mijlocirea Sa să dobândesc harul …. pentru care cu umilință mă rog Ție.

Ziua VIII

Dumnezeule Tată, doar Tu poți transforma din rău un bine și mai mare. Din suferință vrei să faci calea care duce spre Tine. Fiul Tău prin suferința și moartea de bunăvoie pe cruce a luat asupra sa tot răul păcatelor și dându-i un sens nou, l-a transformat în ordinea iubirii.
În numele acestei Iubiri, care a fost în stare să sufere fără vină, Îți adresez rugămintea de mărire cu noi miracole a sf. Ioan Paul al II-lea, care slujind poporului Tău, a fost însemnat cu stigmatele martiriului, iar mie prin mijlocirea sa dăruiește-mi harul……, pentru care mă rog Ție.

Ziua IX

Dumnezeule Tată, Maria, Maica Fiului Tău, aude rugăciunea și încredințarea noastră: „Ocrotitoarea noastră, întoarce ochii Tăi milostivi asupra noastră, iar pe Isus, rodul binecuvântat al trupului Tău, arată-ni-l după această alungare. O, binevoitoare, o milostivă, o dulce Fecioară Marie!”.
Slavă Ție pentru Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, în totalitate fidel Ție, cu credință și până la final îndeplinind misiunea pe care i-a încredințat-o Cel Înviat din morți, primește roadele vieții și faptele sale, fă-l patron al Patriei noastre, iar pe mine prin mijlocirea lui acordă-mi sprijin prin harul ….. pentru care mă rog Ție.

(Pentru rugăciune în particular – elaborată de Pr. Piotr Stasiński).