Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Rugaciune la Sf. Arhanghel Mihail (I)

Rugaciune la Sf. Arhanghel Mihail (I)

Rugaciune (act de daruire) la Sf. Arhanghel Mihail

Preanobile Print al cetelor ingeresti, razboinic de seama al Celui Preainalt, iubitor infocat al slavei lui Dumnezeu, spaima ingerilor decazuti, iubirca si dulceata tuturor ingerilor drepti, sfinte arhanghel Mihail, dorind si eu sa fiu in numarul celor evlaviosi fata dc tine, ma ofer si ma daruiesc tie.
Ma incrcdintez ocrotirii tale impreuna cu familia mea, prictenii mei, munca mea si toate cate imi apartin. Este mica oferta mea, deoarece sunt un sarman pacatos, dar stiu ca tu o primesti asa cum este si am incredere ca vei fi langa mine pentru toata viata.
Dobandeste-mi iertarea pacatelor mele multe si grave, harul de a-l iubi din toata inima pe Dumnzeul meu, pe scumpul meu Mantuitor Isus, pe dulcea mea Mama Maria pe toti oamenii, fratii mei- iubiti de Tatal si rascumparati de Fiul. Revarsa asupra mea harurile de care am nevoie pentru a ajunge la cununa slavei.
Apara-ma intotdeauna de dusmanii sufletului meu mai ales in ultima clipa a vietii mele. Vino in acea ora, o, slavite Arhanghel, asista-ma in lupta si indeparteaza de la mine, in adancurile infernului, pe acel inger rauvoitor si orgolios pe care l-ai invins in lupta din Cer.
Prezinta-ma, atunci, in fata tronului lui Dumnezcu, pentru a canta impreuna cu tine, sfinte arhanghel Mihail, cu toti ingerii si sfintii, lauda, cinste si marire  Celui care domneste in vecii vccilor. Amin.