Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Cele 7 rugaciuni revelate Sf. Brigitta

Cele 7 rugaciuni revelate Sf. Brigitta

SCURTA INTRODUCERE

Sfanta Brigitta a Suediei s-a nascut in anul 1303, la Finstad intr-o familie aristocrata. Fiind constransa de tata, s-a casatorit la numai treisprezece ani cu Ulf Guklmarsson, un cavaler foarte pios. Au avut impreuna opt copii.
Dupa moartea sotului (1344) a parasit castelul in care locuia si si-a impartit averea saracilor. In acelasi an a avut o viziune a lui Isus rastignit pe cruce, care i-a cerut sa-I devina sotie prin participarea la durerile Sale si la reformarea vietii spirituale in Biserica. Conform traditiei devotionale, pe parcursul primelor revelatii, Cristos i-ar fi incredintat sarcina de a infiinta un nou ordin calugaresc. in 1346 a fondat o manastire la castelul regal din Vastena, in Suedia, donat acesteia de regele Magnus Erikson. In 1349, Brigita paraseste Suedia cu destinatia Roma, pentru a obtine un an jubiliar, precum si aprobarea pentru ordinul sau. Acolo a trait in saracie, rugaciuni si mortificari pana la sfarsitul vietii sale pamantesti, in anul 1373. Canonizarea are loc in anul 1391, de catre papa Bonifaciu al IX-lea.
Sfanta Brigitta a avut multe viziuni ale Patimilor Mantuitorului, precum si a Maicii Sfinte indurerate. Aceste scrieri ale viziunilor sunt considerate o capodopera a literaturii suedeze. Ea ne-a mai lasat si o serie de rugaciuni de recitat, unele pentru un an, iar altele pentru doisprezece ani. Va redam aceste rugaciuni impreuna cu promisiunile lui Isus pentru cei ce le vor rosti.

CELE SAPTE RUGACIUNI REVELATE SFINTEI BRIGITTA

Isus Cristos i-a descoperit Sfintei Brigitta urmatoarea fagaduinta:
„Sa stiti ca acelora, care timp de 12 ani vor spune in fiecare zi 7 Tatal nostru si 7 Bucura-te Marie in cinstea Pretiosului Sange, le voi acorda 5 haruri:
•nu vor merge in Purgatoriu;
•ii voi lua in numarul martirilor, ca si cum si-ar fi varsat sangele pentru credinta;
•voi pastra trei suflete la alegere dintre rudele lor in harul sfintitor;
•voi scapa de condamnarea vesnica urmatoarele patru generatii din familia lor;
•vor fi anuntati cu o luna inainte de propria moarte.
Daca cel, care le spune, moare cumva inainte de implinirea celor 12 ani, Eu voi considera ca aceste conditii necesare au fost deja implinite."
Daca nu este posibil a spune rugaciunile pentru cateva zile, se pot recupera in zilele imediat urmatoare.
Aceste rugaciuni nu pot fi tratate ca un bilet inspre Paradis. Nu putem gandi ca recitandu-le si neconvertind faptele noastre rele vom putea merge in Cer. Pentru a ne mantui trebuie sa traim o relatie personala cu Dumnezeu, nu numai in timpul recitarii acestor rugaciuni, ci in tot decursul vietii noastre pamantesti. Cu siguranta, sufletul, care a primit harul de a le recita pentru doisprezece ani, se afla deja in comuniune cu Isus si Maria si traieste viata sa in conformitate cu poruncile divine.

Rugaciune de inceput
O Isuse, unindu-ma cu Iubirea prin care ai sfintit aceasta rugaciune in Inima Ta, doresc sa o adresez Tatalui Ceresc, rugandu-ma de sapte ori Tatal nostru. Primeste-o de pe buzele mele in Inima Ta adorabila. Completeaza-o si o inbunatateste in mod perfect, astfel incat sa poata aduce Sfintei Treimi tot atata onoare si bucurie, cata l-ai adus Tu revarsand aceasta rugaciune pe pamant. Fie ca onoarea si bucuria sa se reverse asupra Sfintei Tale Umanitati ca o glorificare a dureroaselor Tale Rani si a Pretiosului Sange care a iesit din ele. Amin.

1. Circumciziunea Pruncului Isus
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, primele rani, primele dureri si primele picaturi de sange pe care Isus le-a varsat, ca ispasire pentru pacatele tineretii mele si ale tuturor oamenilor, si ca ajutor in evitarea primelor pacate de moarte de catre copii si tineri, mai ales de catre cei din familia mea. Amin.
Tatal nostru...., Bucura- Te Marie...

2. Agonia lui Isus de pe Muntele Maslinilor
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, teribilele suferinte ale Inimii lui Isus de pe Muntele Maslinilor si fiecare picatura a sudorii Sale insangerate, ca ispasire pentru pacatele inimii mele si ale tuturor inimilor omenesti, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru raspandirea iubirii divine si fraterne. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

3. Biciuirea lui Isus
Vesnice Parinte, Iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, nenumaratele lovituri, durerile cumplite si pretiosul Sange al lui Isus varsat in timpul biciuirii, ca ispasire pentru pacatele mele trupesti si ale tuturor oamenilor, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru salvarea inocentei, mai ales a celor din familia mea. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

4. incununarea cu spini a lui Isus
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, ranile, durerile si pretiosul Sange al Capului Divin, varsat in urma incununarii cu spini, ca ispasire pentru pacatele spiritului si ale mintii mele si ale tuturor oamenilor, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru extinderea imparatiei lui Cristos pe pamant. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

5. Purtarea Crucii
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, suferintele lui Isus de pe drumul Crucii, si mai ales Sfanta Rana de pe umar cu pretiosul Sange care a curs din ea, ca ispasire pentru razvratirea impotriva crucii, a mea si a tuturor oamenilor, pentru refuzarea sfintei Tale Vointe in viata noastra si pentru orice alt pacat al limbii, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru o adevarata iubire a Crucii Tale Sfinte. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

6. Rastignirea lui Isus
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, pe scumpul Tau Fiu rastignit si inaltat pe Cruce, ranile Sale de la maini si picioare si Sfantul Sange care a curs din ele pentru noi, marea Sa saracie, ascultarea Sa desavarsita, teribilele Sale chinuri sufletesti si trupesti, pretioasa Sa moarte si reinnoirea nesangeroasa a Patimii in toate Sfintele Liturghii celebrate pe pamant. Primeste aceste suferinte ale lui Isus ca ispasire pentru toate incalcarile sfintelor voturi si reguli in ordinele calugaresti, pentru pacatele mele si ale lumii intregi, pentru bolnavi si muribunzi, pentru preoti si laici, pentru intentia Sfantului Parinte de a restabili unitatea familiei crestine, pentru intarirea in credinta, pentru patria noastra, pentru unitatea in Cristos a tuturor popoarelor si a Bisericii si pentru poporul evreu. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

7. Deschiderea Sfintei Coaste a lui Isus
Vesnice Parinte, primeste pentru nevoile Sfintei Biserici si ca ispasire pentru pacatele umanitatii, pretiosul Sange si Apa care au curs din rana Divinei Inimi a lui Isus. Te imploram: Fii bun si milostiv cu noi toti! Sange a lui Isus, cel din urma continut al Inimii Sale Sfinte, purifica-ma de orice vina pentru pacate! Apa coastei lui Cristos, elibereaza-ma de orice pedeapsa meritata pentru pacatele mele si stinge flacarile Purgatoriului pentru mine si pentru toti cei ce se gasesc deja acolo. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Etimologie: Brigita (Brigitta) = inalta, puternica, din irlandeza.

Aducem multumiri speciale pentru aceasta traducerea acestei novene in limba romana colectivului Editurii Serafica si Parintelui Manole Serban.