Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Coroana Ingereasca

Coroana Ingereasca

COROANA INGEREASCA

Aceasta rugaciune a fost revelata de insusi Arhanghelul Mihail calugaritei Antonia de Astonac (Portugalia). Principele ingerilor, aparand slujitoarei lui Dumnezeu, i-a spus ca doreste sa fie cinstit cu noua invocatii, in amintirea celor noua coruri ingeresti. Fiecare invocatie trebuie sa aminteasca un cor ingeresc, la care se adauga un „Tatal nostru" si respective trei „Bucura-te, Marie". Coroana ingereasca se incheie cu recitarea a patru „Tatal nostru": primul, in cinstea sa, al doilea, in cinstea arhanghelului Gabriel, al treilea, in cinstea arhanghelului Rafael si al patrulea, in cinstea Ingerului pazitor.
Arhanghelul Mihail a mai promis ca va dobandi de la Dumnezeu pentru acela care-l va fi cinstit cu recitarea acestei rugaciuni inainte de Sfanta Impartasanie, ca va fi insotit la Sfanta Liturghie de catre un inger din fiecare cele noua coruri. Iar cel care o va recita in fiecare zi va avea parte de continua sa asistenta speciala si a tuturor ingerilor sfinti, in timpul vietii, iar in Purgatoriu, dupa moarte. Desi aceste revelatii nu au fost recunoscute oficial de catre Biserica, totusi, aceasta devotiune este foarte raspandita printre cei evlaviosi arhanghelului Mihail si ingerilor sfinti. Speranta de a primi harurile promise a fost sustinuta de chiar Sfantul Parinte Papa Pius al IX-lea, imbogatind aceasta evlavioasã practicã cu numeroase indulgentã.
 

A - Crezul
B - Tatãl nostru
C - Bucurã-te, Marie
La sfarsitul coroanei
D - Tatal nostru in cinstea arhanghelilor Mihail, Gabriel, Rafael si a ingerului pazitor.

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
Sfinte arhanghel Mihail, apara-ne in lupta spre a fi salvati in ceasul mortii.

Prima invocatie

Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail si a corului ceresc al Serafimilor, Dumnezeu sa ne facã vrednici de flacãra caritãtii sale desavarsite. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A doua invocatie

Prin mijlocirea sfantului arhanghel Mihail si a corului ceresc al Heruvimilor, Dumnezeu sa binevoiasca a ne da harul de a parasi calea pacatului si a alerga pe cea a desavarsirii crestinesti. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A treia invocatie
Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail si a corului ceresc al Tronurilor, Dumnezeu sa reverse in inimile noastre duhul umilintei adevarate. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A patra invocatie
Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail a corului ceresc al Dom-niilor, Dumnezeu sa ne dea harul de a ne domi-na simturile si a indrepta pasiunile noastre. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A cincea invocatie
Prin mijlocirea sfantului arhanghel Mihail si a corului ceresc al Virtutilor, Dumnezeu sa indeparteze de la noi ispitele si sa ne mantuiasca de cel rau. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A sasea invocatie
Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail si a corului ceresc al Puterilor, Dumnezeu sa binevoiasca a tine departe de sufletele noastre inselaciunile si cursele celui rau. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A saptea invocatie

Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail si a corului ceresc al Principatelor, Dumnezeu sa ne umple sufletele de duhul adevaratei ascultari. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A opta invocatie
Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail si a corului ceresc al Arhanghelilor, Dumnezeu sa ne daruiasca harul statorniciei in credinta si in fapte bune, astfel incat sa ajungem in slava cereasca. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

A noua invocatie

Prin mijlocirea sfantului Arhanghel Mihail si a corului ceresc al Ingerilor, Dumnezeu sa ne daruiasca a fi sub ocrotirea lor in aceasta viata si apoi condusi in slava vesnica a Cerului. Amin.
1 Tatal nostru…, 3 Bucura-te Marie…

Urmeazxa apoi rugaciunea Tatal nostru spusa pe rand in cinstea celor trei arhangheli Mihail, Gabriel, Rafael si un al patrulea Tatal nostru in cinstea ingerului pazitor.

Y: Roaga-te pentru noi, Sfinte arhanghel Mihail.
R. Ca sa ne facem vrednici de fagaduintele lui Isus Cristos.

Sa ne rugam:
Dumnezeule atotputernic si vesnic, care in bunatatea si indurarea ta ai ales ca Principe al Bisericii pe sfantul arhanghel Mihail pentru salvarea oamenilor, daruieste-ne prin ocrotirea sa puternica de a fi eliberati de toti dusmanii nostri, vazuti si nevazuti.

Nu ingadui ca in clipa mortii noastre sa fim asaltati de vechiul dusman, ci, ajutati de arhanghelul tau Mihail, sa fim condusi in fata Maiestatii tale divine. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Alte invocatii la cele 9 coruri de ingeri:
Sfintilor ingeri, vegheati asupra noastra, intotdeauna si in tot locul.
Sfintilor arhangheli, oferiti lui Dumnezeu rugaciunile si jertfele noastre.
Virtuti ceresti, dobanditi-ne taria si curajul in incercarile vietii.
Puteri ceresti, aparati-ne impotriva dusmanilor vazuti si nevazuti.
Principate suverane, calauziti sufletele si trupurile noastre.
Sublime Domnii, domniti pe deplin asupra umanitatii noastre.
Tronuri supreme, dobanditi-ne pacea.
Heruvimi plini de fervoare, imprastiati tenebrele noastre.
Serafimi plini de iubire, aprindeti-ne de iubirea arzatoare pentru Domnul.