Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

La Sf. Tereza pentru un caz disperat

La Sf. Tereza pentru un caz disperat

NOVENĂ ÎN CINSTEA SFINTEI TEREZA A PRUNCULUI ISUS, PENTRU UN CAZ CONSIDERAT DISPERAT

Tereza a Pruncului Isus promisese, în viață, că avea să petreacă veșnicia “revărsând trandafiri” pe pământ. Apropierea sa de cei săraci și de cei disperați, deși în experiența închiderii unei mănăstiri, o face o prezență iubitoare și fraternă în rugăciune.

Dragă mică Tereza a Pruncului Isus,
mare sfântă a iubirii curate față de Dumnezeu, vin astăzi să-ți încredințez înflăcărata mea dorință. Da, cu multă umilință, vin să cer puternica ta mijlocire pentru următorul har
[se cere harul ... ]
Cu puțin timp înainte de a muri, i-ai cerut lui Dumnezeu să poți petrece Cerul tău făcând bine pe pământ. Ai mai promis că vei revărsa asupra noastră, cei mici, o ploaie de trandafiri. Domnul a ascultat rugăciunea ta: mii de pelerini o mărturisesc la Lisieux și în lumea întreagă. Întărit de această siguranță că tu nu-i respingi pe cei mici și chinuiți, vin cu încredere să cer ajutorul tău.
Mijlocește pentru mine la Mirele răstignit și glorios. Spune-i dorința mea. El te va asculta, pentru că tu nu i-ai refuzat nimic pe pământ. Mică Tereza, victimă a iubirii față de Domnul, patroană a misiunilor, model al sufletelor simple și încrezătoare, mă adresez ție ca unei mari surori foarte puternice și plină de iubire.
Obține-mi harul pe care ți-l cer, dacă aceasta este voința lui Dumnezeu. Fii binecuvântată, mică Tereza, pentru tot binele pe care ni l-ai făcut și îți urez să ne mai faci daruri până la sfârșitul lumii.
Da, fii de mii de ori binecuvântată și tratată cu recunoștință, pentru că ne faci astfel să atingem într-un fel bunătatea și milostivirea Dumnezeului nostru!
Amin.
(A se repeta nouă zile consecutiv)

Tatal Nostru..., Bucura-te Marie... , Slava Tatalui...

Tradus si adaptat pentru www.novena.ro de Pr. Iosif Agiurgioaei.