Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Francisc Xaveriu-I

Novena la Sf. Francisc Xaveriu-I

Novena Harului in cinstea Sfantului Francisc Xaveriu

De la 4 la 12 martie
(Aceasta novena se poate face in orice perioada a anului, dar mai ales in timpul celor 9 zile care preceda sarbatoarea sfantului, de la 24 noiembrie la 3 decembrie).
ORIGINEA NOVENEI
La Neapole, in decembrie 1633, P. Marcel Mastrilli, ranit grav la cap, era pe patul de moarte. Lui i-a aparut Sfantul Francisc Xaveriu, care l-a determinat sa faca juramant ca va merge in Japonia si l-a vindecat imediat, sugerandu-i ideea de a raspandi o novena in cinstea sa, de la 4 la 12 martie, aniversarul canonizarii sale, promitand ajutorul sau deosebit celor care i se vor ruga in acest timp.
EFICACITATE
Novena a fost facuta de atunci inainte in toate locurile cu o astfel de eficacitate, incat i s-a dat numele de Novena Harului.
“Nu s-ar putea, scria deja un autor in 1701, povesti in mod detailat toate harurile care au fost obtinute in timpul acestei novene peste tot unde ea a fost facuta… Exerienta a facut sa se cunoasca ca nu exista necesitate, fie spirituala, fie temporala, in care sa nu se poata si chiar sa nu trebuiasca sa se spere un ajutor prompt, atunci cand se recurge la acest mare sfant”.

Rugaciunea Novenei

Urmatoarea rugaciune este chiar aceea pe care o recita P. Mastrilli: ea poate asadar fi considerata ca rugaciunea proprie a novenei.
SFANT prea iubitor si plin de dragoste, „eu ador plin de respect impreuna cu tine maiestatea divina si pentru ca ma bucur in mod deosebit gandindu-ma la comorile de har pe care ea le-a revarsat asupra ta in timpul vietii tale, si la acelea ale slavei dupa moartea ta, eu ii aduc cele mai inflacarate multumiri si te rog din toata inima mea sa-mi obtii, prin puternica ta mijlocire, harul atat de important de a trai si de a muri in mod sfant; te rog sa-mi obtii de asemenea (a se mentiona harul deosebit pe care vrem sa-l obtinem); si daca ceea ce eu cer nu este nicidecum spre slava lui Dumnezeu si cel mai mare bine al sufletului meu, dobandeste-mi ceea ce este mai conform atat in privinta primului lucru, cat si a celuilalt”. De trei ori Tatal Nostru, De trei ori Bucura-te Marie, de zece ori Slava Tatalui.

Rugaciune in Sarbatoarea Sfantului.

O Dumnezeule, care prin predica si minunile fericitului Francisc, ai voit sa aduni in Biserica ta popoarele din India, da-ne harul sa imitam virtutile aceluia ale carui merite si slava le cinstim. Prin Domnul Nostru Isus Cristos… Asa sa fie.

Imprimatur:
Bruges, 3 februarie 1923
A. C. De Schrevel, vic. gen.                                           Tiparita in Belgia