Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Ioan Maria Vianney-I

Novena la Sf. Ioan Maria Vianney-I

Novena in cinstea Parohului de Ars (Sf. Ioan Maria Vianney)

Ziua intaia: credinta inflacarata.
Sfinte Ioan-Maria Baptist Vianney, tu te-ai nascut dintr-o mama profund credincioasa. Tu ai primit de la ea Sfanta Credinta, ai invatat sa-l iubesti pe Dumnezeu si sa te rogi. Pe cand erai tanar, tu ai fost vazut in genunchi in fata statuiei Mariei. Sufletul tau s-a inaltat in mod supranatural spre lucrurile ceresti. In ciuda efortului recerut, tu ai raspuns chemarii tale! Impotriva numeroaselor obstacole si contradictii, a trebuit ca tu sa lupti si sa suferi pentru a deveni preotul desavarsit, asa cum ai fost. De asemenea, spiritul tau profund de Credinta te-a sustinut in toate aceste lupte. O Mare Sfant, tu cunosti dorinta sufletului meu, care vrea sa-l slujeasca pe Dumnezeu cat mai bine; de la El, eu am primit lucruri atat de bune. Pentru aceasta, mijloceste-mi mai mult curaj, si mai ales, profunzimea Credintei. Multe dintre gandurile, cuvintele si faptele mele sunt inutile pentru sfintirea mea si pentru mantuirea mea, pentru ca Duhul supranatural nu anima viata mea. Ajuta-ma sa fiu mai bun in viitor. Sfinte Preot de Ars, eu ma incred in mijlocirea ta.
Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, in special pentru… (spune intentiile tale).
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a doua: Incredere totala in Dumnezeu.
Sfinte Ioan-Maria Baptist Vianney, cata incredere aveau oamenii in rugaciunile tale! Tu nu puteai iesi din vechea ta casa parohiala sau din umila ta biserica fara a fi inconjurat de suflete rugatoare, care apelau la tine ca si cum ar fi apelat la insusi Isus in timpul vietii sale pamantesti. Si tu, o bunule sfant, le dadeai speranta prin cuvintele tale, care erau pline de iubire fata de Dumnezeu. Tu care te-ai increzut intotdeauna in Inima lui Dumnezeu, mijloceste-mi o profunda incredere filiala in Providenta Sa. Pe masura ce speranta binefacerilor divine umple inima mea, da-mi curaj si ajuta-ma intotdeauna sa ascult de Poruncile lui Dumnezeu.
Sfinte Preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta. Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, in special pentru… (spune intentiile tale). Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a treia: Adevarata iubire fata de aproapele.
Sfinte Ioan-Maria Baptist Vianney, datorita iubirii tale fata de Dumnezeu, tu dadeai dovada de o mare dragoste fata de aproapele. Tu nu puteai sa predici despre Iubirea de Dumnezeu fara a varsa lacrimi inflacarate de iubire. In timpul ultimilor tai ani, se parea ca nu mai poti sa vorbesti despre alt lucru sau sa traiesti pentru alt lucru. Astfel, tu te-ai jertfit pentru aproapele tau mangaindu-l, dandu-i dezlegarea si sfintindu-l pana la capatul puterilor tale.
Dragostea ta imi inspira o iubire mai mare fata de Dumnezeu, o iubire care este dovedita mai mult prin fapte decat prin cuvinte. Ajuta-ma sa-l iubesc in mod generos pe aproapele meu asa cum il iubeste Cristos. Sfinte Preot de Ars, eu ma incred in mijlocirea ta. Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale).
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a patra: Groaza fata de pacat.
Sfinte Ioan-Maria Baptist Vianney, tu erai atat de inflexibil fata de pacat si totusi atat de compatimitor si dispus sa-l primesti pe cel pacatos. Eu vin la tine astazi ca si cum tu ai fi inca viu, ca si cum as fi in genunchi la picioarele tale, ca si cum tu m-ai putea auzi. Apleaca-te spre mine, asculta-mi marturisirea plina de cainta pentru slabiciunile si faptele reprobabile care imi apartin. Preot al Domnului, Confesor inepuizabil, mijloceste-mi groaza fata de pacat. Inainte de toate, tu ai voit de la noi sa evitam ocazia de a pacatui.
Eu vreau sa urmez sfatul tau si sa iau hotararea de a ma dezbara de obiceiurile rele si a evita ocaziile periculoase de a pacatui. Ajuta-ma astazi sa-mi fac examenul de constiinta. Sfinte Preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta. Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale). Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a cincea: Confesor al sufletelor. O Sfinte Preot de Ars, tu stiai cat de importanta era o spovada buna pentru viata crestinului. Pentru a-ti dobandi roadele placute a milioane de suflete, a-i acceptat sa stai intr-un confesional neconfortabil, care era ca o inchisoare, uneori pana la 15 sau 16 ore pe zi. Voi incerca sa-mi insusesc obiceiul de a ma spovedi des, de a ma pregati cum se cuvine de fiecare data si de a avea intotdeauna cainta de pacatele mele, pentru ca harul perseverentei finale, dar si sfintirea sufletului meu sa fie asigurate. Cere acest har pentru mine. Sfinte preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta. Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale). Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a sasea: Prezenta reala.
O Sfinte Preot de Ars, pentru care singura mangaiere in aceasta lume era prezenta rela a lui Isus in tabernacol, nu era marea ta bucurie doar aceea de a imparti Euharistia pelerinilor care te vizitau? Tu refuzai Impartasania sufletelor care nu voiau sa-si schimbe viata, dar sufletelor de bunavointa le deschideai larg usile banchetului euharistic. Tu care primeai Sfanta Impartasanie in fiecare zi la Sfanta Liturghie cu o mare iubire, da-mi putin din fervoarea ta. Fiind eliberat de pacatul de moarte, da-mi o dorinta sincera de a trage folos din Sfanta Impartasanie. Sfinte Preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta. Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale).
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a saptea: Izgonitor al satanei.
O Sfinte Preot de Ars, atacurile infame ale diavolului pe care le-ai avut de suferit si incercarile care te-au descurajat prin oboseala nu te-au facut sa parasesti misiunea sublima a convertirii sufletelor. Diavolul a venit timp de multi ani sa tulbure scurta ta odihna, dar tu ai obtinut victoria prin mortificatiile si rugaciunile tale. Puternice ocrotitor, tu cunosti dorinta ispititorului de a distruge sufletul meu de credincios si de botezat. El ar voi sa ma faca sa pacatuiesc, refuzand Sfintele Sacramente si viata de virtute. O bunule Sfant de Ars, alunga departe de mine urmele dusmanului. Sfinte Preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta. Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale).
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a opta
: Curatie delicata.
O Sfinte Preot de Ars, un martor al vietii tale a rostit aceasta mareata lauda despre tine: “Ai crede ca este un inger intr-un trup muritor”. Tu i-ai edificat atat de mult pe altii: modestia si curatia delicata iradiau din trupul tau. Cu un atata farmec si atata entuziasm, predicai altora aceste virtuti care, dupa tine, se asemanau cu parfumul unei vii in floare. Te rog, uneste rugaciunile tale cu cele ale Mariei Neprihanite si ale Sfintei Filomena, pentru ca eu sa pastrez mereu, asa cum Dumnezeu o cere, curatia inimii. Tu care ai condus atatea suflete spre culmile virtutii, apara-ma in ispite si dobandeste-mi taria de a le invinge. Sfinte Preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta.
Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale). Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a noua: Dorinta Cerului.
O Sfinte Preot de Ars, ramasitele tale sunt depuse intr-un maret relicviar, dar al preotilor din Franta. Dar aceasta slava pamanteasca nu este decat o palida figura a slavei de nedescris de care tu te bucuri aproape de Dumnezeu. Cat timp erai pe pamant, tu aveai obiceiul de a repeta, in momentele tale de descurajare: “Ne vom odihni in viata de dincolo”. Facand acest lucru, tu esti in pacea vesnica si fericirea vesnica. Eu doresc sa te urmez intr-o zi. Pana atunci, eu te ascult spunandu-mi: “Tu ar trebui sa lucrezi si sa lupti atata timp cat vei fi in lume”. Invata-ma sa lucrez pentru mantuirea sufletului meu, sa raspandesc vestea cea buna si exemplul bun si sa fac binele celor care sunt in jurul meu, pentru ca sa primesc fericirea celui Ales impreuna cu tine. Sfinte Preot de Ars, eu am incredere in mijlocirea ta.
Roaga-te pentru mine in timpul acestei novene, mai ales pentru… (spune intentiile tale). Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui. O Sfinte Ioan-Maria Vianney, Patron al Preotilor, roaga-te pentru noi si pentru toti preotii! Amin.