Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Rug. de 13 zile la Sf. Anton

Rug. de 13 zile la Sf. Anton

SCURTĂ RUGĂCIUNE DE TREISPREZECE ZILE LA SFÂNTUL ANTON

1.O slăvite sfinte Antoane, care ai avut de la Dumnezeu puterea de a învia morții, trezește sufletul meu din lâncezeală și obține-mi o viață fervoroasă și sfântă.
Slavă Tatălui

2.O înțelepte sfinte Antoane, care prin învățătura ta ai fost lumină pentru sfânta Biserică și pentru lume, luminează sufletul meu deschizându-l față de adevărul divin.
Slavă Tatălui

3.O Sfinte milostiv, mereu gata să-i ajuți pe cinstitorii tăi, ajută și sufletul meu în nevoile actuale.
Slavă Tatălui

4.O Sfinte generos, care, primind inspirația divină, ți-ai consacrat viața în slujba lui Dumnezeu, fă să ascultăm cu docilitate glasul Domnului.
Slavă Tatălui

5.O sfinte Antoane, adevărat crin al curăției, nu permite ca sufletul meu să rămână pătat de păcat, și fă să trăiască în nevinovăția vieții.

Slavă Tatălui

6.O dragă Sfânt, prin a cărui mijlocire atâția bolnavi recapătă sănătatea, ajută sufletul meu să se vindece de păcat și de înclinațiile rele.

Slavă Tatălui

7.O sfinte Antoane, care te-ai sacrificat pentru a-i salva pe frați, călăuzește-mă pe marea vieții și dă-mi ajutorul tău pentru ca să pot ajunge la portul mântuirii veșnice.
Slavă Tatălui

8.O compătimitorule sfinte Antoane, care în timpul vieții i-ai eliberat pe atâția condamnați, cere pentru mine harul de a fi dezlegat de legăturile păcatului și a nu fi respins de Dumnezeu pentru veșnicie.
Slavă Tatălui

9.O sfinte Taumaturg, care ai avut darul de a uni din nou cu trupurile membrele tăiate, roagă-te pentru ca să fie reuniți cu Biserica creștinii care sunt separați de ea din cauza viciului sau a necredinței.
Slavă Tatălui

10.O ajutător al săracilor, care ajuți la regăsirea lucrurilor pierdute, fă să nu pierd niciodată, prin păcat, prietenia cu Dumnezeu, dar să o păstrez cu fidelitate pentru toată viața.
Slavă Tatălui

11.O preaiubite Sfânt, care îi asculți pe toți cei care aleargă la tine, primește cu marea ta dragoste și rugăciunea mea și prezint-o lui Dumnezeu, pentru ca să fiu ascultat.
Slavă Tatălui

12.O sfinte Antoane, care ai fost apostolul neobosit al cuvântului lui Dumnezeu, fă ca eu să pot da mărturie despre credința mea prin cuvânt și prin exemplu.
Slavă Tatălui

13.O preaiubite sfinte Antoane, care ai mormântul tău binecuvântat la Padua, privește la nevoile mele; să-i vorbească lui Dumnezeu pentru mine limba ta minunată, pentru ca eu să pot fi mângâiat și ascultat.
Slavă Tatălui

Roagă-te pentru noi, o sfinte Antoane:
Și vom fi făcuți vrednici de făgăduințele lui Cristos.
Să ne rugăm
Dumnezeule atotputernic și veșnc, care în sfântul Anton de Padua ai dat poporului tău un vestit predicator al Evangheliei și un patron al celor săraci și suferinzi, dă-ne ca, prin mijlocirea lui, să urmăm învățăturille lui de viață creștină și să simțim, în încercare, ajutorul îndurării tale.
Prin Cristos Domnul nostru. Amin.