Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Rugaciune de “dezlegare” a cununiei

Rugaciune de “dezlegare” a cununiei

Rugaciune de “dezlegare” a cununiei prin mijlocirea Sf. Anton de Padova

Doamne Isuse Cristoase, Dumnezeu cel atotputernic, care ai distrus imparatia diavolului si prin Biserica ta ai intemeiat o noua imparatie pe pamant, iar pe noi nevrednicii tai preoti ne-ai investit cu puterea ta dumnezeiasca; cel care ai spus ucenicilor tai: „Mi s-a dat toata puterea in cer si pe pamant si aceasta putere v-o dau si voua...", milostiveste-te acum si indeparteaza, prin ruga mea,
de la slujitorul tau N. (se spune numele…)  toate farmecele, toate vrajile si binecuvanteaza-1 cu implinirea dorintei lui de casatorie, inlaturand in vederea aceasta toate piedicile.
Dumnezeule atotputernic, care l-ai creat pe om intru bunatatea ta si binecuvantandu-1, ai zis: „Nu este bine ca omul sa fie singur; sa-i facem un ajutor asemenea lui“ si din coasta i-ai zidit femeie si, binecuvantandu-i, le-ai dat legea: „Cresteti, inmultiti-va si mosteniti pamantul“: cel care ai binecuvantat nunta din Canna Galileei si ai oranduit taina casatoriei, pentru binele si ajutorul omului pe pamant; cel care ai zis prin marele tau Apostol Paul: „Cel ce-si casatoreste fata, bine face!", milostiveste-te si binecuvanteaza pe slujitorul tau N (se spune numele complet...), oranduind si pentru el cararea unei casatorii grabnice si reusite.
Scoate deci in calea lui pe cea harazita de tine sa fie partea lui, sa fie sotia lui, dupa sfanta ta lege si oranduire si pe care s-o inzestrezi cu caracter bland, blajin, cu cumintenie si cu dragoste deplina si sincera pentru caminul ce-1 va intemeia.
Indeparteaza, Doamne, de la slujitorul tau N. (se spune numele complet…) toate farmecele, vrajile, greutatile si piedicile. Izbaveste-1 necontenit de uneltirile vrajmasilor sai si daruieste-i cu marinimie sanatate deplina, liniste sufleteasca, castig spiritual si realizarea dorintelor bune si sfinte. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.
Tatal Nostru... Bucura-te Maria,... Slava Tatalui...
 (Se poate stropi cu apa sfintita, apoi urmeaza binecuvantarea data de preot).