Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Rugaciune unui suflet necajit

Rugaciune unui suflet necajit

Rugaciune unui suflet necajit prin mijlocirea Sf. Anton de Padova

Sfinte Antoane, ocrotitor plin de iubire al sufletelor necajite, cu inima coplesita de amaraciune, vin la tine.
In acest zbucium, la cine as putea sa alerg ca sa redobandesc pacea pierduta? Speranta mea este la tine. Cata incredere nu ar trebui sa am in tine, pe care toti il numesc „Sfantul minunilor"! In slava cereasca in care Dumnezeu te-a asezat ca sa-ti rasplateasca din belsug virtutile eroice, vei putea oare sa-l uiti pe cel ce sufera pe pamant? Pentru rugaciunile tale Dumnezeu cel atotputernic de atatea ori a trecut peste puterile naturii, facand nenumarate minuni! Va fi oare cu putinta ca tocmai acum sa ramai cu inima nemiscata la vederea suferintelor mele? Lumea isi uita prietenii cazuti in nenorocire. Tu insa esti statornic iar in timp de restriste mai puternic impartasesti bunurile ceresti celor devotati tie.
Fii deci ocrotitorul meu. Te implor, scoate-ma din aceasta grea suferinta si stramtorare a mea. Priveste cum sunt aproape doborat la pamant sub povoara nenorocirilor ce ma apasa si a ispitelor ce ma incearca. Nu vad in jurul meu decat intuneric si deznadejde. O raza de speranta gasesc numai in puternica ta protectie.
Daca insa Dumnezeu, in intelepciunea sa, socoteste ca nu e bine sa fiu mantuit acum de aceste necazuri si suferinte, atunci dobandeste-mi cel putin puterea si harul sa le primesc cu resemnare. Iar eu indurandu-le spre ispasirea pacatelor mele, sa ajung a ma bucura odata cu tine de o mai mare rasplata in ceruri. Amin.
Tatal Nostru... Bucura-te Maria,... Slava Tatalui...
Sfinte Antoane de Padova , roaga-te pentru noi!