Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Un sfert de ora pe zi cu Isus

Un sfert de ora pe zi cu Isus

UN SFERT DE ORA CU ISUS

 

GLASUL LUI ISUS

Nu este necesar, fiul meu, sa stii multe pentru a-mi face placere. Ajunge ca tu sa ai credinta si sa iubesti cu fervoare. Daca vrei sa-mi faci mai mult pe plac, ai incredere in mine mai mult, daca vrei sa-mi faci pe plac in mod maxim, increde-te in mine fara limite. Deci vorbeste-mi ca si cum ai vorbi cu cel mai apropiat prieten al tau, ca si cum ai vorbi cu mama ta sau cu fratele tau.

 

VREI SA MA IMPLORI IN FAVOAREA CUIVA?

Spune-mi numele sau, ori acela al parintilor tai, al fratilor sau prietenilor, sau al unei persoane incredintate tie... Spune-mi imediat ce vrei sa fac acum pentru ele. Am promis-o: „CERETI SI O SA VI SE DEA. CINE CERE OBTINE”.

Cere mult, mult. Nu ezita sa ceri. Dar cere cu incredere pentru ca eu mi-am dat cuvantul:”DACA ATI AVEA CREDINTA CAT UN GRAUNTE DE MUSTAR, ATI PUTEA SPUNE MUNTELUI: RIDICA-TE SI ARUNCA-TE IN MARE, IAR EL V-AR ASCULTA. TOT CEEA CE CERETI IN RUGACIUNE, FITI SIGURI CA ATI  OBTINUT SI O SA VI SE DEA”.

Imi fac placere inimile generoase care in anumite momente sunt in stare sa se uite pe ele insele pentru a se preocupa de necesitatile altora. Asa a facut Mama mea la Cana pentru miri cand, in timpul nuntii, s-a intamplat sa lipseasca vinul. Mi-a cerut o minune si a obtinut-o. Asa a facut si acea femeie cananeanca care mi-a cerut sa-i eliberez fiica de demon si a obtinut acest dar special. Vorbeste-mi deci cu simplitatea saracilor, de cei pe care vrei sa-i consolezi, de bolnavii pe care ii vezi suferind, de ratacitii care ai vrea sa se intoarca pe drumul cel bun, de prietenii care s-au departat si pe care ai vrea sa-i vezi aproape de tine, de casatoriile dezbinate pentru care ai vrea pacea.

            Aminteste-ti de Marta si Maria cand ma implorau pentru fratele lor Lazar si au obtinut invierea lui. Aminteste-ti de Sf. Monica care, dupa ce m-a rugat timp de 30 de ani pentru convertirea fiului sau, un mare pacatos, obtinu convertirea sa si astfel a ajuns marele Sf. Augustin. Nu uita pe Tobia si sotia sa care cu rugaciunile lor au obtinut protectia Arhanghelului Rafael pentru a-l proteja pe fiul lor in calatorie, eliberand-ul de pericole si de diavol, pentru ca apoi sa se intoarca bogat si fericit langa parintii lui.

            Spune-mi un singur cuvant pentru mai multe persoane, dar care sa fie un cuvant de prieten, un cuvant din inima si staruitor. Aminteste-ti ca am promis: „TOTUL ESTE POSIBIL PENTRU CINE CREDE. TATAL VOSTRU CARE ESTE IN CERURI VA DA LUCRURI BUNE ACELORA CARE LE VOR CERE! TOT CEEA CE VETI CERE TATALUI MEU IN NUMELE MEU, O SA VI SE DEA”.

 

DAR PENTRU MINE AI NEVOIE DE VREUN HAR?

            Daca vrei, fa-mi o lista a necesitatilor tale si vino sa le citesti in fata mea; aminteste-ti de servitorul meu Solomon care mi-a cerut intelepciune si i-a fost daruita din plin. Nu uita de iudita care a implorat mult curaj si l-a obtinut. Iti amintesti de iacob care mi-a cerut prosperitate (promitandu-mi sa dea a zecea parte din ce avea pentru opere de caritate) si i-a fost dat mult, in mod generos, tot ceea ce a dorit si chiar mai mult. Sara m-a rugat si eu am indepartat pe diavolul care o nelinistea. Magdalena se ruga cu credinta si am eliberat-o de uratele obiceiuri care le avea. Zaheu prin rugaciune s-a eliberat de dragostea de bani si s-a transformat intr-un om generos. Si tie ..... ce vrei sa-ti daruiesc?

            Spune-mi sincer daca esti orgolios, daca iubesti senzualitatea si lenea. Ca esti egoist, inconstant. Ca iti neglijezi datoriile. Ca judeci in mod sever pe aproapele tau, uitand de porunca mea: „ NU JUDECATI PENTRU A NU FI JUDECATI; NU CONDAMNATI SI NU VETI FI CONDAMNATI”.

            Spuneti-mi daca vorbesti fara dragoste de cielalti. Ca esti preocupat mai mult de ceea ce cred altii de tine decat de ceea ce crede Dumnezeu. Ca te lasi stapanit de tristete si de proasta dispozitie. Ca iti refuzi viata, saracia, suferinta, lucrul tau, felul in care esti tratat, uitand ceea ce zice Cartea Sfanta: „DUMNEZEU ARANJEAZA TOATE LUCRURILE PENTRU BINELE CELOR CARE IUBESC”.

            Spune-mi daca ai obisnuita sa spui minciuni, ca nu iti poti stapani privirea si nici imaginatia, ca te rogi putin si fara inflacarare, ca spovezile tale sunt facute fara durere in suflet si fara dorinta de a evita apoi ocaziile de pacat si de aceea cazi mereu in aceleasi lipsuri. Ca liturghia o urmaresti fara interes si impartasaniile le faci fara o pregatire prealabila si cu putina multumita. Ca esti lenes si ai frica de apostolat. Ca de multe ori trec multe zile fara sa fi citit nici macar o pagina din Biblie...

            Eu iti voi aminti invatamintele mele care vor aduce o transformare totala a vietii tale. Iti voi spune din nou: „DUMNEZEU II UMILESTE PE CEI ORGOLIOSI, IAR PE CEI UMILI II UMPLE DE HAR... DACA NEGLIJEZI MICILE INDATORIRI, VEI NEGLIJA SI PE CELE MARI. PENTRU ORICE CUVANT VATAMATOR CARE IESE DIN GURA VOASTRA VA TREBUI SA RASPUNDETI IN ZIUA JUDECATII. BINECUVANTATI SUNT CEI CARE ASCULTA CUVANTUL DOMNULUI SI IL PUN IN PRACTICA”.

            Nu te rusina, saraca inima! Sunt in cer multi drepti si multi sfinti care au avut aceleasi defecte ca si ale tale. Dar s-au rugat cu umilinta si incet-incet s-au eliberat de ele. Pentru ca: „NU AM VENIT SA CHEM DREPTII CI PACATOSII” si pentru ca „ DUMNEZEU NU REFUZA NICIODATA UN SUFLET UMILIT SI CAIT. CEL MAI BUN DAR PENTRU DUMNEZEU ESTE UN SUFLET CAIT”.

            Nu ezitati sa-mi cereti daruri spirituale si materiale. Sanatate, memorie, simpatie, succes la servici, in studii si in afaceri. Fiti de acord cu toti ceilalti. Noi idei pentru afacerile tale, prietenii care sa-ti fie utile, un bun caracter, rabdare, veselie, generozitate, dragoste pentru Dumnezeu, ura pentru pacat... Toate  acestea ti le pot da si le dau, dar doresc ca tu sa-mi ceri intotdeauna ceea ce crezi ca te ajuta la sfintirea ta si nu se opune ei. Dar intotdeauna trebuie sa repeti rugaciunea mea: „TATA NU CEEA CE VREAU EU, INSA FIE VOIA TA”. Pentru ca de multe ori ceea ce cere o persoana nu ii este de folos la mantuire si atunci Tatal nostru ii daruieste alte haruri care o sa-i fie mai de folos.

 

SI PENTRU AZI?

            De ce ai nevoie?

            Ce pot face pentru binele tau?

            Daca tu ai sti dorinta pe care o am sa te ajut. Am dat de mancare la cinci mii de oameni cu doar cinci paini pentru ca am vazut ca aveau nevoie. Am linistit furtuna cand apostolii m-au trezit. Am inviat-o pe fiica lui Iair cand tatal sau mi-a cerut sa o fac. Si tu v-a trebui sa repeti impreuna cu profetul: CINE NU S-A ADRESAT DOMNULUI SI NU A FOST ASCULTAT?

 

ACUM AI VREUN PROIECT IN GAND?

            Povesteste-mi in amanunte. Ce te preocupa? Ce crezi ca o sa faci? Ce vrei? Cum te pot ajuta? Poate iti amintesti intotdeauna versetului psalmistului: „CEEA CE NE DUCE LA SUCCES NU SUNT DURERILE NOASTRE. CEEA CE NE DUCE LA SUCCES ESTE BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU. INCREDINTEAZA-TE LUI DUMNEZEU IN TOATE ACTIUNILE TALE SI O SA VEZI REALIZANDU-SE INTENTIILE TALE BUNE”. Israelitii doreau sa cucereasca pamantul promis. M-au implorat si l-au obtinut. David vroia sa-l invinga pe Goliat, M-a rugat si a reusit; apostolii mei doreau sa-i intaresc in credinta, Mi-au cerut acest favor si le-am indeplinit-o cu multa generozitate. Si tie ce vrei sa iti dau?

 

CE POT SA FAC PENTRU PRIETENII TAI?

            Ce pot sa fac pentru superiorii tai, pentru persoanele care locuiesc in casa ta, in cartierul tau, pe care le gasesti in drumul tau, pentru persoanele de care  va trebui sa dai socoteala in ziua judecatii de pe urma?

            Ieremia s-a rugat pentru orasul Ierusalim si Dumnezeu l-a umplut de binecuvantari, Daniel s-a rugat pentru conationalii sai si a obtinut diminuarea multor pedepse care erau asupra poporului.

            Si tu, ce-mi ceri pentru vecinii tai, pentru cartierul tau, pentru regiunea ta, pentru tara ta......?

 

SI PENTRU PARINTII TAI?

            Daca sunt morti aminteste-ti ca „ este o fapta buna si sfanta sa te rogi pentru morti, ca sa se poata odihni in pace”.

            Iar daca mai traiesc, ce vrei pentru ei? Mai multa rabdare in suferintele lor, in ce priveste problemele de sanatate? Un caracter placut? Intelegere in familie? Rugaciunile unui fiu nu pot fi respinse de cineva care, la Nazaret, pentru treizeci de ani a fost un exemplu de iubire filiala.

 

EXISTA VREO RUDENIE CARE ARE NEVOIE DE VREUN FAVOR?

            Roaga-te pentru el sau pentru ea si eu o sa fac din familia ta un templu de dragoste si confort revarsand din plin asupra celor din familie haruri si tot ce au nevoie epntru a fi fericiti in timp si eternitate.

 

DAR PENTRU MINE?

Nu doresti de la mine haruri si prietenia mea? Nu ai vrea sa faci bine aproapelui tau, prietenilor tai, celor pe care ii iubesti foarte mult, dar care traiesc departe de religie sau nu o practica in mod corect?

Sunt stapanul acelor suflete pe care respectand libertatea lor, le conduc spre sfintenie si dragoste de Dumnezeu. Insa am nevoie de persoane care sa se roage pentru ele.

In Evanghelie am lasat aceasta promisiune: „TATAL VOSTRU CERESC VA DA SPIRITUL SFANT ACELORA CARE IL CER”. Cere-mi pentru cei din familia ta acel spirit bun care sa le aminteasca de vesnicia care ii asteapta, ca sa-si pregateasca o comoara in cer facand in viata aceasta multe opere de caritate si rugandu-se neintrerupt.

Lucrand pentru mantuirea familiei tale si a altora nu uita niciodata minunata promisiune a profetului: „CEI CARE AU INDREPTAT PE MULTI SPRE CALEA DREPTATII VOR STRALUCI INTOTDEAUNA CA STELELE”.

 

POATE ESTI TRIST SAU DEMORALIZAT?

            Povesteste-mi. Povesteste-mi suflet neconsolat, tristetile tale cat mai detaliat. Cine te-a ranit? Cine ti-a ranit dragostea de sine? Cine te-a dispretuit? Spune-mi daca nu-ti merge bine la servici si eu o sa-ti spun care sunt cauzele acestui insucces. Nu ai vrea sa fac ceva pentru tine?

            Apropie-te de inima mea care are un balsam eficace pentru toate ranile sufletului tau. Povesteste-mi totul si in putin timp imi vei spune ca, asemenea Mie, o sa ierti si o sa uiti totul, pentru ca „GREUTATILE DIN ACEASTA VIATA NU SE POT COMPARA CU IMENSA BUCURIE CARE NE ASTEAPTA CA SI PREMIU IN VESNICIE”.

            Simti indiferenta persoanelor care inainte iti doreau binele dar acum te uita si se indeparteaza de tine fara nici un motiv? Roaga-te pentru ele. Prietenul Meu iov s-a rugat pentru cei care s-au purtat cu el in mod ingrat, insa bunatatea cereasca ii iarta si ii facu sa se intoarca la prietenul lor.

 

VREI SA-MI POVESTESTI VREO BUCURIE?

            De ce nu ma faci partas de aceasta ca si unui bun prieten? Povesteste-mi ce anume ieri sau de la ultima ta vizita la Mine, a consolat inima ta? Poate ai avut parte de surprize frumoase. Poate au disparut anumite stari de neliniste sau teama in ceea ce priveste viitorul.

            Ai depasit vreun obstacol sau ai iesit dintr-o dificultate urgenta? Toate acestea sunt opera mea, Eu ti-am provocat toate acestea.

            Cat ma bucura sufletele multumite care, ca si leprosul vindecat, se intorc pentru a multumi, dar mult ma intristeaza cei nerecunoscatori care, ca si cei noua leprosi din Evanghelie, nu se intorc sa multumeasca pentru darurile primite. Aminteste-ti ca „CINE MULTUMESTE PENTRU UN DAR OBTINE DREPTUL DE A I SE DA SI ALTELE”. Spune-mi intotdeauna „MULTUMESC” din toata inima.

 

SI ACUM NU AI VREO PROMISIUNE SA-MI FACI?

            Deja stii ca citesc in adancul inimii tale. In fata oamenilor poti sa te prefaci usor. In fata lui Dumnezeu, nu. Vorbeste-mi cu sinceritate. Ai dorinta ferma de a nu te mai expune ocaziei de a cadea in pacat? De a te lipsi de acel ziar, revista, film, program tv, care iti dauneaza sufletului? De a nu mai citi acea carte care ti-a excitat imaginatia? De a nu trata rau acea persoana care ti-a tulburat linistea sufleteasca? De a sta in liniste cand simti ca te cuprinde furia? Pentru ca „ CEI IMPRUDENTI, CAND SUNT INDISPUSI SPUN CEEA CE SIMT, PE CAND CEI PRUDENTI RAMAN MEREU IN LINISTE SI STIU SA DISIMULEZE OFENSELE PRIMITE”.

            Vrei sa fii hotarat sa nu vorbesti de rau pe nimeni, chiar daca crezi ca ceea ce zici e adevarat? Sa nu te plangi ca viata e prea dura? Sa-mi oferi suferintele tale in liniste? Sa-ti lasi in fiecare zi putin timp pentru a citi ceva care sa-ti fie de folos, mai ales Biblia? Astfel vor spune si despre tine: „ASCULTA CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI-L PUNE IN PRACTICA, FIIND CA SI CASA CONSTRUITA PE O STANCA, NU SE VA DARAMA”.

            Vei fi prietenos cu persoanele care te-au tratat rau? O sa ia de acum inainte un chip bucuros si un suras amabil? Chiar si cu cei care nu au o mare simpatie pentru tine?

            Aminteste-ti cuvintele mele: „DACA II SALUTI DOAR PE CEI CARE TE IUBESC, CE FOLOS AI? CHIAR SI CEI RAI FAC ASA. IARTA SI VEI FI IERTAT. O FIGURA AMABILA INVESELESTE INIMILE CELORLALTI.”

 

ACUM INTOARCE-TE LA TREBURILE TALE...

            Dar nu uita aceste 15 minute de placuta conversatie pe care am avut-o aici in singuratatea sactuarului. Pastreaza cat poti linistea, modestia si dragostea pentru aproapele. Iubeste-o pe Mama mea care este si mama ta. Aminteste-ti ca a fi devotat Fecioarei Maria este un semn de salvare sigura.

 

MANGAINDU-L PE ISUS

            Scopul intregului drum spiritual este de a ajunge la o intimitate adanca cu Isus si a impartasi cu el bucuriile si suferintele. Isus are nevoie de consolatori, dar acestia sunt putini. A-l consola pe Isus este modul cel mai rafinat de a-l iubi. La sfarsit ce conteaza cu adevarat? Nu sunt operele marete pe care le pot face, actele de caritate pe care le pot face pentru atatia nevoiasi, ci de a-l mangaia pe Isus. El este centrul intregii vieti a Bisericii.

            Cand il iubesc pe Isus si il consolez, sunt deja in toate partile lumii, sunt in patul muribunzilor, in inchisori, printre leprosi, alinand suferintele purgatorului. Deoarece este adevarat ca unde este cineva in suferinta acolo este si isus, la fel de adevarat este ca-l va mangaia pe Isus este deja o infrangere a tristetii din lume. Aceasta este o vocatie greu de inteles si de trait: este necesar un inalt grad de sfintenie.

 

ISUS CATRE ALEXANDRINA MARIA DA COSTA

            Nu ai compasiune pentru Mine? Sunt tot singur in tabernacole. Atat de abandonat si de ofensat... Du-te, consoleaza-ma si repara: repara atata abandonare. Sa-i vizitezi pe cei lipsiti de libertate este o fapta buna. Eu sunt prizonier al Iubirii. Eu sunt prizonierul prizonierilor.

 

RUGACIUNE

            Sfanta Fecioara Maria, Mama lui Isus, Tu esti PRIMA ADORATOARE a lui Isus si a Sf. Treimi. Tu esti MAMA ADORARII, Mama tuturor inimilor adoratoare, Mama Mea...

            Imi incredintez viata protectiei Tale. Cu o mare recunostinta iti multumesc pentru ca imi deschizi ochii pentru a-L contempla pe Acela care se jertfeste pe Sfantul Altar si imi deschide drumul spre Adorarea Euharistica. Ma conduci intotdeauna in prezenta Fiului Tau din Tabernacol. Pastreaza inima mea si sfinteste vocatia mea de adoratoare, pentru Marirea Tatalui si a Fiului si Spiritului Sfant. Amin