Maison
De nous
Questions fr�quentes
Compte du Client
Contact

Rugaciune catre Sf. Anton

Rugaciune catre Sf. Anton

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL ANTON

Se recită înaintea Mormântului său din Padova

O dragă sfinte Antoane, iată-mă la mormântul tău binecuvântat. Am venit să te rog determinat de nevoia mea și încrezător în bunătatea ta compătimitoare care știe să-i mângâie pe toți. Fii mijlocitorul meu la Dumnezeu; vorbește-i tu, în numele meu, Tatălui îndurărilor și obține-mi harul de care am nevoie în mod deosebit…
[a formula cererea]
Știu că credința mea este slabă; dar tu, care ai posedat această virtute în mod admirabil și ai trezit-o prin predica înaintea mulțimilor, reînsuflețește-o în mine și fă-o mai puternică și mai curată; tu care ai dus o viață evanghelică, ajută-mă să o fac mai creștină pe a mea, astfel încât să devin fiu vrednic al Tatălui care este în ceruri.
O sfinte Antoane, vino în ajutorul slăbiciunii mele, ținând departe bolile și pericolele sufletului și ale trupului; ajută-mă să-mi repun întotdeauna încrederea în Dumnezeu, în special în momentele încercării și ale durerii. Binecuvântează munca mea, familia mea, pe cinstitorii tăi răspândiți în lume și prezenți aici cu sufletul: obține-le tuturor bunătatea inimii față de cei săraci și suferinzi.
O ocrotitorul meu, răspunde încrederii pe care am pus-o întotdeauna în mijlocirea ta la Dumnezeu. Amin.