Home
About us
F.A.Q.
Client account
Contact

Novena la Sf. Padre Pio (I)

Novena la Sf. Padre Pio (I)

NOVENĂ ÎN CINSTEA LUI PADRE PIO

Ziua I-a
Iubite Padre Pio din Pietrelcina, care ai purtat în trupul tău semnele Pătimirii Domnului Nostru Isus Cristos. Tu care ai purtat Crucea pentru noi toți, suportând suferințele fizice și morale care îți biciuiau sufletul și trupul printr-un martiriu continuu, mijlocește la Dumnezeu, pentru ca fiecare dintre noi să știe să accepte micile și marile Cruci ale vieții, transformând fiecare suferință într-o sigură legătură care ne unește cu Viața Veșnică.
“Este oportun a vă obișnui cu suferințele, pe care Isus va găsi de cuviință să vi le trimită. Isus care nu poate suferi să vă mențină în chinuire, va veni să vă stimuleze și să vă întărească revărsând în sufletul vostru nou curaj” (Padre Pio)

Ziua a II-a
Sfinte Patre Pio din Pietrelcina, care alături de Domnul Isus Cristos, ai știut să reziști ispitelor celui rău. Tu care ai suferit loviturile și chinuirile diavolilor  infernului care voiau să te facă să părăsești calea sfințeniei, mijlocește la cel Atotputernic, pentru ca și noi cu ajutorul tău și cu acela al întregului Paradis, să găsim tăria de a renunța la păcat și a păstra credința până în ziua morții noastre.
“Ai curaj și nu te teme de întunecatele mânii ale lui Lucifer. Amintește-ți pentru totdeauna de aceasta: că este semn bun atunci când dușmanul face zgomot și urlă în jurul voinței tale, pentru că aceasta demonstrează că el nu este înăuntru” (Padre Pio)

Ziua a III-a
Virtuoase Padre Pio din Pietrelcina, care ai iubit-o atât de mult pe Mama Cerească, încât ai primit în fiecare zi haruri și mângâieri, mijlocește pentru noi la sfânta Fecioară depunând în mâinile Sale păcatele noastre și rugăciunile noastre reci, pentru ca, precum la Cana Galileii, Fiul să-i spună da Mamei iar numele nostru să poată fi scris în Cartea Vieții.
“Maria să fie steaua, care să vă lumineze cărarea, să vă arate calea sigură pentru a merge la Tatăl Ceresc; Ea să fie și aceea, cu care trebuie să vă uniți mai strâns în timpul încercării” (Padre Pio)

Ziua a IV-a
Curate Padre Pio din Pietrelcina care l-ai iubit atât de mult pe Îngerul tău Păzitor care îți era călăuză, apărător și mesager. Ție Chipurile Îngerești îți aduceau rugăciunile fiilor tăi spirituali. Mijlocește la Domnul, pentru ca și noi să învățăm să ne servim de Îngerul nostru Păzitor, care în toată viața noastră este gata să ne sugereze calea binelui și să ne îndepărteze de a săvârși răul.
“Invocă-l pe Îngerul tău Păzitor, care te va lumina și te va călăuzi. Domnul ți l-a pus aproape tocmai pentru aceasta. De aceea slujește-te de el” (Padre Pio)

Ziua a V-a
Înțelepte Padre Pio din Pietrelcina, care ai avut o foarte mare devoțiune pentru Sufletele din Purgator pentru care te-ai oferit ca victimă de ispășire, roagă-te Domnului, pentru ca să reverse în noi sentimentele de compătimire și de iubire pe care tu le aveai pentru aceste suflete, astfel încât și noi să reușim a reduce timpurile lor de exil, străduindu-ne să câștigăm pentru ele, prin jertfe și rugăciuni, sfintele indulgențe necesare lor.
“O Doamne, te rog să binevoiești a revărsa asupra mea pedepsele care sunt pregătite pentru păcătoși și pentru sufletele din purgator; înmulțește-le și asupra mea, numai să-i convertesc și să-i mântuiesc pe păcătoși și să eliberez repede sufletele din purgator” (Padre Pio)

Ziua a VI-a
Ascultătorule Padre Pio din Pietrelcina, care i-ai iubit pe bolnavi mai mult decât pe tine însuți, văzându-l în ei pe Isus. Tu care în numele Domnului ai făcut minuni de vindecare în trup redând speranță de viață și reînnoire în Duh, roagă-te Domnului, pentru ca toți bolnavii, prin mijlocirea Mariei, să poată experimenta puternica ta ocrotire și prin vindecarea trupească să obțină avantaje spirituale pentru a-i mulțumi și a-l lăuda pe Domnul Dumnezeu în veci.
“Dacă știu apoi că o persoană este chinuită, fie în suflet, fie în trup, ce lucru nu voi face la Domnul pentru a o vedea liberă de suferințele sale? Cu plăcere aș lua asupra mea, numai să o văd salvată, toate chinurile ei, cedând în favoarea ei roadele acestor suferințe, dacă Domnul mi-ar permite aceasta…” (Padre Pio)

Ziua a VII-a
Fericite Padre Pio din Pietrelcina care ai îmbrățișat planul de mântuire al Domnului oferind suferințele tale pentru a-i dezlega pe păcătoși din lațurile satanei, mijlocește la Dumnezeu, pentru ca necredincioșii să aibă credință și să se convertească, păcătoșii să se căiască în adâncul inimii lor, cei lâncezi să devină fervoroși în viața lor creștină și cei drepți să persevereze pe calea mântuirii.
“Dacă sărmana lume ar putea vedea frumusețea sufletului în stare de har, toți necredincioșii s-ar converti pe moment” (Padre Pio)

Ziua a VIII-a
Nevinovate Padre Pio din Pietrelcina, care i-ai iubit atât de mult pe fiii tăi spirituali, dintre care pe mulți i-ai cucerit pentru Cristos cu prețul sângelui tău, dă-ne și nouă, care nu te-am cunoscut personal, să ne considerăm fiii tăi spirituali, astfel încât prin ocrotirea ta părintească, prin călăuzirea ta sfântă și prin tăria pe care o vei obține pentru noi de la Domnul, să putem, în momentul morții, să te întâlnim la porțile Paradisului în așteptarea sosirii noastre.
“Dacă mi-ar fi cu putință, aș voi să obțin de la Domnul, doar un lucru; aș vrea, dacă mi-ar spune: ’Mergi în Paradis’, aș vrea să obțin acest har: ’Doamne, nu mă lăsa să merg în Paradis, până când ultimul dintre fiii mei, ultima dintre persoanele încredințate grijii mele preoțești nu va fi intrată înaintea mea’” (Padre Pio)

Ziua a IX-a
Umile Padre Pio din Pietrelcina, care ai iubit atât de mult sfânta Maică Biserică, mijlocește la Domnul, pentru ca să trimită lucrători la secerișul său și să-i dea fiecăruia dintre ei tăria și inspirația fiilor lui Dumnezeu. Te rugăm apoi să mijlocești la Fecioara Maria, pentru ca să-I călăuzească pe oameni spre unitatea creștinilor, adunându-i într-o mare casă, care să fie farul de mântuire pe marea furtunilor care este viața.
“Ține-te mereu strâns de sfânta Biserică Catolică, pentru că ea singură îți poate da adevărata pace, pentru că ea singură îl posedă pe Isus prezent în sacrament, care este adevăratul principiu al păcii” (Padre Pio)